Smerter - smerte definition

Smerter

Smerte definition
Smerte defineres som en ubehagelig sensorisk eller emotionel/følelsesmæssig oplevelse, som forbindes med aktuel eller mulig vævsskade, eller som beskrives i vendinger svarende til en sådan oplevelse (The International Association for the Study of Pain).

Typer af smerter
Smerter opdeles ofte i akutte og kroniske smerter. De akutte smerter er smerter, som oftest opstår pludselig i forbindelse med skader eller operationer og de vil ofte kunne behandles udelukkende medicinsk. Kroniske smerter er de smerter som varer ud over den forventede helingstid for en skade eller ud over forventet smertefrihed. Ofte bruges tidsrammen 3 til 6 måneder. 
 
Smerter kan være en belastning og en udfordring i enhver hverdag. Det kan derfor være meget overvældende at få at vide, at de smerter, du oplever, er kroniske. Hvis du har kroniske smerter, må du ikke opgive håbet om at du kan få et godt og indholdsrigt liv. Det er muligt at leve et indholdsrig liv med megen livsglæde på trods af smerter.


Hvis du vil vide mere om nogle af de kroniske smerter, som jeg har haft succes med at behandle, så kan du gå ind på et af de nedenstående links:
 
Læs mere om spændingshovedpine og migræne

Læs mere om smerter forbundet med gigt
 
Læs mere om smerter fra piskesmæld/whiplash
Autoriseret psykolog Heidi Kjøgx | CVR: 36416742 | 8220 Brabrand  | Tlf.: 51680411