Funktionelle lidelser og smerter

Funktionelle lidelser

Mange tror fejlagtigt at en funktionel lidelse er en "indbildt sygdom" og er derfor kede af at få diagnosen, da de ofte mødes med fordomme som kan være baseret på uvidenhed eller misforståelser. En funktionel lidelse er en reel sygdom, som  tænkes at stamme fra mange forskellige faktorer. Har du en funktionel lidelse, kan du være belastet af fysiske og psykiske gener, som gør det vanskeligt for dig at fungere i dagligdagen, men nyeste forskning viser, at disse gener ofte kan forbedres gennem behandling med kognitiv terapi.
 
I forbindelse med en funktionel lidelse kan du opleve flere forskellige symptomer: Nogle kan komme snigende og bliver værre over tid, mens du kan opleve at andre pludselig opstår. Hvis dine symptomer er blevet så voldsomme at de påvirker din livskvalitet, så skal du gøre noget ved det. De primære problemer som jeg behandler, er smerter og symptomer fra maven og / eller tarmen. 
 
Smerter
De typiske smerter i forbindelse med en funktionel lidelse kommer fra musklerne. Det kan dreje sig om smerter i arme og ben, rygsmerter, smerter som flytter sig fra sted til sted, men der kan også forekomme ledsmerter eller en ubehagelig følelse af lammelse eller kraftnedsættelse.
 
Det kan virke mærkeligt at smerter kan behandles med terapi, men ofte kan det skabe lindring at opnå forståelse for smerten og at arbejde med de problemer som kan komme af, at have kroniske smerter.
 

Hvordan kan jeg hjælpe dig

 
 
Autoriseret psykolog Heidi Kjøgx | CVR: 36416742 | 8220 Brabrand  | Tlf.: 51680411