Smerter / Hovedpine
Migræne spændingshovedpine

Hovedpine

De fleste af os får hovedpine en gang i mellem. Faktisk findes der mere end 150 anerkendte former for hovedpine og diagnostiske kategorier. De mest typiske er dog spændingshovedpine og migræne.


Spændingshovedpine
Spændingshovedpine er den mest typiske hovedpine hos unge og voksne. Graden kan være varierende både i styrke og varighed, men hvis du ofte oplever at der er flere dage med hovedpine end uden, så kan du have kronisk spændingshovedpine. Spændingshovedpinen kan have meget indgribende effekt på en dagligdag og kan i værste tilfælde være invaliderende.

Migræne
Migræne hovedpine varer oftest fra ca. 4 timer til tre dage og optræder oftest én til 4 gange i måneden. Smerten er ofte associeret med overfølsomhed mod lys eller lugte, kvalme og/eller opkast, manglende appetit og mavesmerter. Smerterne beskrives som bankende, brændende, stikkende og kan være af meget alvorlig grad.

Spændingshovedpine udelukker ikke at du også kan have migræne.

Jeg har gennem min forskning ved Psykologisk Institut, Århus Universitet arbejdet med hypnoterapi til specielt kronisk hovedpine. Behandlingen har vist sig at være meget effektivt.

Se hvordan jeg har mulighed for at hjælpe dig.

Autoriseret psykolog Heidi Kjøgx | CVR: 36416742 | 8220 Brabrand  | Tlf.: 51680411