Smerter / Piskesmæld/whiplash
Whiplash-piskesmæld- smerter

Piskesmæld / Whiplash

Piskesmæld, også nogle gange kaldet whiplash, er typisk en overstrækning af halshvirvelsøjlen, men kan også findes andre steder i rygsøjlen. Piskesmæld opstår oftest i forbindelse med påkørsel bagfra, forfra eller fra siden.
 
Piskesmæld kan dog også  opstå ved andre skader fra fald, slag og andre ulykker hvor hovedet pludselig accelererer og decelererer. Mange oplever akutte smerter i forbindelse med en piskesmældsskade, hvor de mest typiske gener er nakkesmerter og hovedpine.
 
Nogle oplever dog også mere langvarige gener efter et piskesmæld. Her er det stadigvæk hovedpine og nakkesmerter som dominerer, men også nedsat bevægelighed i nakken, en snurrende eller sovende fornemmelse i armene og smerter i ryggen kan opleves. Dertil kommer søvnforstyrrelser, medfølgende træthed, hukommelsesbesvær og nedsat indlæring.
 
De fysiske påvirkninger alene kan være til stor gene, men tilsammen kan de også give nogle psykiske følgevirkninger, som kan være vanskelige at klare alene.
 
I min praksis arbejder jeg med smertelindring, men også med psykologisk behandling af de følgevirkninger som piskesmældet kan have haft på dit liv som helhed. Det være sig angst, depression, lavt selvværd mm.
 
 
X-ray nakke
Autoriseret psykolog Heidi Kjøgx | CVR: 36416742 | 8220 Brabrand  | Tlf.: 51680411