Funktionelle lidelser / Funktionelle mavesmerter
Funktionelle mavesmerter

Funktionelle mavesmerter

Funktionelle mavesmerter og irritabel tyktarm har høj forekomst, specielt i barndommen, og en stor del af disse børn fortsætter desværre med at opleve længerevarende symptomer. Så det er ikke usædvanligt, at du også som voksen kan have disse problemer.

Børn med funktionelle mavesmerter udgør en meget heterogen (forskellig) gruppe, og man tænker at deres mavesmerter kan have mange forskellige udviklingsveje, hvor både fysiske og psykiske stress-faktorer kan være medvirkende årsager. Tilstandene ses blandt andet også hos børn som har haft en for længst overstået maveinfektion. Uanset årsag, så tænker man at kommunikationen mellem hjerne og mave er blevet sensitiseret og derved overreaktiv.

Dr. og Professor Marc A. Benninga har siden begyndelsen af år 2000 arbejdet intensivt og videnskabeligt baseret på, at udvikle og validere behandling til at afhjælpe funktionelle mavesmerter og irritabel tyktarm. Her har han gennem sin forskning påvist at, kognitiv baseret hypnoterapi rettet mod maven, har en succesrate på 85%, op til et år efter behandling.

Jeg arbejder ud fra samme principper som Dr. Benninga, hvor mestring af mavesmerterne, afslapning og bearbejdning af de angstproblematikker som kan følge med, er i fokus.

Jeg arbejder både med børn og voksne. Såfremt der er tale om et barn, anbefaler jeg at barnet er mindst 8 år og at de altid er ifølge med en voksen.
Autoriseret psykolog Heidi Kjøgx | CVR: 36416742 | 8220 Brabrand  | Tlf.: 51680411